Sposób przygotowania:
Potrawka jagnięca
Cebulę pokroić w półplasterki. Czosnek posiekać. Mięso pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć mięso. Na koniec dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podlać bulionem, dodać listek laurowy i dusić 50 - 60 minut. Oczyścić fasolkę, paprykę pokroić wzdłuż na kawałki. Warzywa dodać do mięsa w połowie czasu duszenia. Potrawkę przyprawić. Ryż wsypać do 125 ml wrzącej, posolonej wody. Przykryć, gotować 20 minut Natkę pietruszki i miętę (osobno) pokroić w paseczki. Jogurt wymieszać z miętą, łyżką soku z cytryny i skórką cytrynową. Przyprawić solą i pieprzem. Potrawkę podawać z ryżem i sosem, posypaną natką.