suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Potrawka mięsno-warzywana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Doskonały pomysł na danie zarówno na obiad jak i kolację. Dla 3-4 osób.

Potrawka mięsno-warzywana

Składniki:

Potrawka mięsno-warzywana

 

  • 50 dag wołowiny;
  • 25 dag ziemniaków;
  • 120 ml bulionu warzywnego;
  • 2,5 cebule;
  • 1 duża papryka: czerwona, zielona i żółta;
  • 1 ząbek czosnku;
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego;
  • olej do smażenia;
  • sól, pieprz, gałązka świeżego lub suszonego rozmarynu

Sposób przygotowania:

Potrawka mięsno-warzywana
Mięso myjemy, osuszamy w ręczniku papierowym, kroimy w kostkę. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i również kroimy w kostkę. Na gorącym oleju podsmażamy, drobno pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek. Dodajemy paprykę, mięso i smażymy wszystko przez ok 5 min. Następnie wlewamy bulion, koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Dusimy wszystko na małym ogniu przez ok 15 min. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy osobno. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy do potrawki, dusimy przez ok 5-7 min.

Tagi:

wołowina