haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 447]

Potrawka rybna

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zdrowa i smaczna rybna potrawka.

Potrawka rybna Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Potrawka rybna

 

  • 600g dowolnych filetów rybnych
  • sok z 1 cytryny
  • starta skórka z 1/2 cytryny
  • 3 cebule
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka masła
  • 1/4 kapusty włoskiej
  • 1 por
  • 1 marchew
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Potrawka rybna
Pokrojona w kostkę rybę marynować ok 30 minut w mieszance soku, skórki z cytryny, posiekanej cebuli, posiekanej natki pietruszki i pieprzu. Pozostałe cebule obrać, pokroić w plasterki i dusić 5 minut w maśle, dodać umyta, drobno pokrojona kapustę włoska i oczyszczone, pokrojone w plasterki marchew i por, Dusić jeszcze 3 minuty, dodać szklankę wody, pomidory, sól, pieprz i gotować 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać kawałki ryby. Podawać z pieczywem
Potrawka rybna
Etap 1
Potrawka rybna
Etap 2
Potrawka rybna
Etap 3

Tagi:

filety rybne