Sposób przygotowania:
Potrawka ryżowa
Ryż opłukać, wrzucić na osolony wrzątek, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, gotować ryż pod przykryciem 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, umyć, podzielić na dwie ćwiartki. Wyciąć twardy głąb, liście kapusty drobno poszatkować. Cebulę obrać, pokroić w kosteczke. Rozgrzać na dużej patelni 1 łyżkę tłuszczu, dobrze podsmażyć mielone mięso. Wrzucić kapustę oraz cebulę, przez chwilę smażyć razem z mięsem. podlać 1/2 szklanki wody, zagęścić koncentratem pomidorowym, gotować na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry. Rozgrzać w garnku pozostały tłuszcz, wrzucić osączony ryż, podsmażyć na złoty kolor. Na ryżu ułożyć kapustę z mięsem, dusić na małym ogniu pod przykryciem 20 minut. zdjąć z ognia, wymieszać, ponownie doprawić. Gotową potrawkę posypać drobno posiekaną natką pietruszki, udekorować gałązkami zieleniny. Podawać razem z kwaśną śmietaną.