mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Potrawka selerowa w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna potrawka selerowa w śmietanie

Potrawka selerowa w śmietanie

Składniki:

Potrawka selerowa w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Potrawka selerowa w śmietanie
Selera oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na kawałki długości 4cm. W garnku zagotować 1L wody z dodatkiem soku z cytryny i soli. Wrzucić selera i gotować do miękkości. Warzywa odcedzić, osączyć na papierze kuchennym, przełożyć do garnka. Żółtka rozetrzeć ze śmietaną, cukrem, pieprzem i solą. Seler zalać sosem, wymieszać, podgrzewać na małym ogniu, aż konsystencja stanie się gęsta cały czas mieszając. Od razu podawać.

Tagi:

seler