BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1437]

Potrawka szpinakowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam przepyszną potrawkę ze szpinaku nadającą się na obiad. Jest szybka i niedroga w przygotowaniu, a za razem bardzo smaczna.

Potrawka szpinakowa

Składniki:

Potrawka szpinakowa

 

  • szpinak mrożony 450 g
  • seler naciowy 1/2 szt
  • pieczarki 500 g
  • makaron świderki 250 g
  • czosnek 2 - 3 ząbki,
  • czosnek granulowany szczypta ,
  • sól do smaku ,
  • czarny pieprz mielony do smaku,
  • przyprawa do dań Kucharek do smaku,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Potrawka szpinakowa
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju, aby makaron nam się nie posklejał. Po ugotowaniu makaron przepłukać zimną wodą.

2. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na oleju. Do szpinaku dodajemy zbindowany seler naciowy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odrobinę czosnku granulowanego.

3. Pieczarki obrać, pokroić w plastry i  podsmażyć dodając przyprawy.

4. Pieczarki połączyć ze szpinakiem i chwile podusić.

5. Ugotowany makaron nałożyć na talerz i polać szpinakiem.