Sposób przygotowania:
Potrawka szpinakowa
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju, aby makaron nam się nie posklejał. Po ugotowaniu makaron przepłukać zimną wodą.
2. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na oleju. Do szpinaku dodajemy zbindowany seler naciowy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odrobinę czosnku granulowanego.
3. Pieczarki obrać, pokroić w plastry i podsmażyć dodając przyprawy.
4. Pieczarki połączyć ze szpinakiem i chwile podusić.
5. Ugotowany makaron nałożyć na talerz i polać szpinakiem.
2. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na oleju. Do szpinaku dodajemy zbindowany seler naciowy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odrobinę czosnku granulowanego.
3. Pieczarki obrać, pokroić w plastry i podsmażyć dodając przyprawy.
4. Pieczarki połączyć ze szpinakiem i chwile podusić.
5. Ugotowany makaron nałożyć na talerz i polać szpinakiem.
gusia1000