motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Potrawka warzywna z ryżem i kurą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna potrawka z warzywami

Potrawka warzywna z ryżem i kurą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Potrawka warzywna z ryżem i kurą

 

 

Sposób przygotowania:

Potrawka warzywna z ryżem i kurą
Wszystkie jarzyny obieramy i myjemy. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do garnka dajemy dokładnie umytą kurę, liście laurowe, ziela, pieprz, wlewamy wodę i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy przygotowane jarzyny. Jak jarzyny będą miękkie wszystko wyciągamy i chłodzimy. Zimne jarzyny kroimy w kostki. Kurę obieramy ze skórki i kości. Kroimy na małe kawałki. Pietruszkę siekamy. Do ugotowanego wywaru dajemy pokrojone warzywa i mięso oraz pietruszkę. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy przecier pomidorowy i ugotowany ryż. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku kucharkiem.
Potrawka warzywna z ryżem i kurą
Seler, pietruskę, marchew i cebulę obieramy i myjemy
Potrawka warzywna z ryżem i kurą
Ugotowane jarzyny i mięso kroimy na mniejsze kawałki.
Potrawka warzywna z ryżem i kurą
Pokrojone jarzyny i mięso dajemy do wywaru, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy koncentrat i ugotowany ryż. Doprawiamy do smaku.

Tagi:

ryż