Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Potrawka wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Potrawka wieprzowa prze pyszne danie polecam !

Potrawka wieprzowa

Składniki:

Potrawka wieprzowa

 

  • 0.5 kg chuda wieprzowina,
  • 2 sztuki duża cebula,
  • 3 łyżki olej,
  • 2 sztuki goździki,
  • 4 sztuki marchewka średnia,
  • 1 sztuka por,
  • 0.5 sztuki seler,
  • 0.5 szklanki PORZECZKI CZERWONE,
  • 1 łyżka majeranek,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 1 sztuka kostka rosołowa

 

Sposób przygotowania:

Potrawka wieprzowa
Opłukać mięso, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Olej rozgrzać w płaskim rondlu teflonowym, podsmażyć cebulę i mięso. Dolać szklankę rosołu z kostki, posypać pieprzem, dodać goździki. Dusić przez 1 godzinę. Marchew obrać, następnie pokroić w kostkę tak samo por i seler. Dodać warzywa do mięsa. Dusić jeszcze 20 minut. Porzeczki przelać wrzątkiem i przetrzeć przez sito. Tak powstały przeciec dodać do mięsa (można go wcześniej doprawić szczyptą cukru). Oprószyć wszystko majerankiem, zagotować. Wstrząsnąć rondlem lub przemieszać.