Sposób przygotowania:
Potrawka z ananasem na pikantnie
Wziąć dużego ananasa,usunąć pióropusz, przekroić na wpół wzdłuż i wyjąć cały miąższ ze środka na talerz.Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić w paski, grzyby sparzyć wrzątkiem jak i makaron sojowy. Jeśli to ryż,to ugotować we wrzątku,wyjąć woreczek,rozciąć ostrzem.Mięso zaś po opłukaniu i osuszeniu,pokroić w kostkę i obsmażyć na rumiano,dodając po kolei pokrojone warzywa, pokrojone grzyby, ryż lub makaron sojowy i kiełki.Zamieszać i dalej smażyć przez 3-5 min. na średnim ogniu.Pod koniec dodać pokrojony w kostkę miąższ z ananasa i smażyć z 2 min.doprawić sosem sojowym i pieprzem cayenne.Nadzienie wyjąć łopatką cedzakową,odsączając z tłuszczu i przełożyć do gotowej kantalu- -py z ananasa i podawać od razu. Jako nakrycie posłużą małe miseczki z łyżeczkami lub pałeczkami.