Sposób przygotowania:
Potrawka z ciecierzycą
Ciecierzycę zalewamy wodą i pozostawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.Cebulę obieramy, przekrawamy na połowę i kroimy w piórka. Tak przygotowaną rumienimy na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Między czasie pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Razem smażymy około 15 minut. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w paseczki i doprawiamy do smaku przyprawa do kurczaka, solą, pieprzem i curry. Przyprawione mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Miękkie dodajemy do pomidorów. Całość podlewamy bulionem, dodajemy rodzynki, gotujemy razem około 10 minut. Pod koniec dodajemy ugotowaną ciecierzycę oraz natkę pietruszki. Potrawkę doprawiamy ostatecznie do smaku, zagotowujemy i podajemy.
Dinah
misia5