Sposób przygotowania:
Potrawka z cukinią i boczkiem
Kiełbasę obrać i pokroić w kostkę. Boczek także pokroić w kostkę. Do rondelka wrzucić boczek i wytopić tłuszcz. Następnie dodać kiełbasę i lekko podsmażyć. Paprykę obrać i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Cukinię obrać (wykroić miąższ) i pokroić w półplasterki. Pomidory pokroić na kawałki. Na tłuszczu ze smażenia boczku zeszklić lekko cebulę. Dodać nieco oliwy i wrzucić paprykę. Następnie dodać cukinię, a na końcu pomidory. Starannie wymieszać. Całość dusić do miękkości. Następnie dodać podsmażony boczek i kiełbasę. Wymieszać i doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Dodać odrobinę posiekanej natki pietruszki i wymieszać.