Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczakiem o smaku gyrosaETAP 1:
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę, natrzeć przyprawą do gyrosa, zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na pół godziny.
ETAP 2:
Następnie razem z pokrojoną w kostkę papryką podsmażyć na oleju.
ETAP 3:
Podsmażone mięso przełożyć do garnka.
Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Wsypać pokrojoną cukinię, smażyć przez chwilę
ETAP 4:
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w pół krążki, zrumienić na suchej patelni.
ETAP 5:
Do garnka z mięsem dodać cukinię z cebulą i kiełbasę.
ETAP 6:
Wsypać obrane ze skórki pomidory, dodać koncentrat, wędzoną paprykę i ketchup. Gotować do miękkości warzyw i mięsa. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.