Sposób przygotowania:
Potrawka z marchewki
Marchew oczyszczamy, myjemy, kroimy w cienkie plasterki.
Z cytryny wyciskamy sok. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy pokrojone marchewki i smażymy na dużym ogniu 2-3 minuty. Następnie zalewamy bulionem warzywnym, zmniejszamy ogień i gotujemy marchewkę wraz z bulionem 15-20 minut.
Sałatę masłową myjemy, osuszamy, rwiemy palcami na mniejsze kawałki. Patelnię z marchewką zdejmujemy z ognia, dodajemy sałatę oraz sok z cytryny, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Potrawę rozkładamy na talerze, posypujemy pokruszonym serem feta.
Smacznego.
Z cytryny wyciskamy sok. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy pokrojone marchewki i smażymy na dużym ogniu 2-3 minuty. Następnie zalewamy bulionem warzywnym, zmniejszamy ogień i gotujemy marchewkę wraz z bulionem 15-20 minut.
Sałatę masłową myjemy, osuszamy, rwiemy palcami na mniejsze kawałki. Patelnię z marchewką zdejmujemy z ognia, dodajemy sałatę oraz sok z cytryny, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Potrawę rozkładamy na talerze, posypujemy pokruszonym serem feta.
Smacznego.