joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Potrawka z mięsa wieprzowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne i bardzo proste danie :)

Potrawka z mięsa wieprzowego

Składniki:

Potrawka z mięsa wieprzowego

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z mięsa wieprzowego
Mięso mielimy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na tłuszczu. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kostkę rosołową rozpuszczamy w połowie szklanki wrzątku. Wszystko wrzucamy do miski i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Całość pieczemy w brytfance ok 15 min w temp 180 st. C. Sos; do rosołu dodajemy zioła prowansalskie, paprykę i koncentrat pomidorowy po czym dokładnie mieszamy. Sos najlepiej zagęścić mąką. Gotowe danie podajemy z ryżem. Smacznego :)