Sposób przygotowania:
Potrawka z papryki z kiełbasą i pieczarkami
Papryki myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w paski. W rondlu rozgrzewający olej, wrzucamy paprykę i smażymy. Dodajemy ogórki pokrojone w kosteczkę. Dodajemy pastę papryką i przyprawy i razem smażymy.
Cebulę i czosnek kroimy w kosteczki i podsmażyć chwilę na patelni. następnie dorzucam kiełbasę pokrojoną w kostkę i smażymy kilka minut. Przekładamy do rondla z papryką.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażyć na oleju, dorzucam do rondla. Dodajemy przecier. Następnie dolewamy tyle wody aby przykrywa składniki i dusimy razem około 10 minut. Dodajemy masło i śmietankę, chwilę jeszcze podgrzewany i gotowe.
Smacznego.
Cebulę i czosnek kroimy w kosteczki i podsmażyć chwilę na patelni. następnie dorzucam kiełbasę pokrojoną w kostkę i smażymy kilka minut. Przekładamy do rondla z papryką.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażyć na oleju, dorzucam do rondla. Dodajemy przecier. Następnie dolewamy tyle wody aby przykrywa składniki i dusimy razem około 10 minut. Dodajemy masło i śmietankę, chwilę jeszcze podgrzewany i gotowe.
Smacznego.