czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Potrawka z pieczonej cielęciny z kwaśnymi ogórkami (Litwa)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Parę łyżek tartej bułki podrumienić w maśle, zmieszać z kilkoma obranymi i

Potrawka z pieczonej cielęciny z kwaśnymi ogórkami (Litwa)

Składniki:

Potrawka z pieczonej cielęciny z kwaśnymi ogórkami (Litwa)

 

  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1 łyżka masła
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 1,5 szkl bulionu
  • kawał pieczeni
  • Lub:
  • 1 łyżka kaparów
  • 3/4 szkl wina
  • 1/4 cytryny

Sposób przygotowania:

Potrawka z pieczonej cielęciny z kwaśnymi ogórkami (Litwa)
Parę łyżek tartej bułki podrumienić w maśle, zmieszać z kilkoma obranymi i pokrajanymi w talarki kiszonymi ogórkami i drobno osiekaną cebulą, dodać trochę masła, podsmażyć, rozprowadzić bulionem, włożyć pokrajaną pieczeń i mocno zagotować.
Zamiast ogórków można wziąc trochę wina, kilka plasterków cytryny, łyżkę kaparów, a potrawka będzie z odmiennym sosem.