Sposób przygotowania:
Potrawka z polędwiczek z drobiu
Na początku obieramy cebulę, drobno ją siekamy. Polędwiczki z drobiu myjemy i kroimy je w grubą kostkę. Salami oraz suszone pomidory kroimy w słupki. Fasolkę z puszki osączamy z zalewy i płuczemy. W głębokim rondlu rozgrzewamy oliwę. Smażymy na niej najpierw posiekaną cebulę, a później lekko obsmażamy polędwiczki. Następnie dodajemy fasolę, suszone pomidory oraz salami. Wkładamy 3 łyżki przecieru pomidorowego. Mieszając, smażymy na wolnym ogniu przez kilka minut. Podlewamy bulionem warzywnym i dusimy chwilę razem. Przyprawiamy potrawę vegetą, ostrą papryką oraz solą. Dla lepszego i ostrzejszego smaku możemy dodać trochę czosnku. Potrawkę możemy podawać z ryżem, kaszą gryczaną lub też jęczmienną.