agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

potrawka z ryby w sosie kaparowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczne danie z ryby czyli potrawka.

potrawka z ryby w sosie kaparowym

Składniki:

potrawka z ryby w sosie kaparowym

 

Sposób przygotowania:

potrawka z ryby w sosie kaparowym
Cebulę obrać opłukać i pokroić w ćwiartki. Seler i pietruszkę oczyścić, obrać i ugotować wywar dodając cebulę. Kolejno dodać sprawioną rybę i gotować około 20 minut. Kolejno rybę wyjąć, oczyścić ze skóry i ości,a później podzielić na kawałki. Do przecedzonego wywaru włożyć kawałki ryby oraz kapary. następnie wlać śmietanę połączoną z mąką i sokiem z cytryny. Na koniec doprawić do smaku, dodać posiekany koperek. Gotować , aż sos będzie gęsty.

Tagi:

kapary