Sposób przygotowania:
Potrawka z wątróbki
Wątróbkę wieprzową bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić w średnią kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć wątróbkę. Dwie białe cebulę obrać, polać zimną wodą, żeby nie szczypały w oczy i pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju razem z wątróbką . Pod koniec wątróbkę z cebulą doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz gałką muszkatołową. Jabłka umyć, obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasionek, a następnie pokroić w drobną kostkę. Na patelni, na tłuszczu poddusić pokrojone jabłka. Zielony groszek z puszki dobrze odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać razem ze sobą i dobrze wymieszać. Ryż ugotować do miękkości, a później odcedzić. Potrawkę z wątróbki podawać razem z ugotowanym ryżem.