Sposób przygotowania:
Prażonki
Ugotuj ziemniaki (trochę więcej niż na zwykły obiad). Po ugotowaniu wsyp do nich mąkę i ugnieć. Na patelni podsmaż boczek i cebulkę. Nałóż na talerze ziemniaki, obłóż boczkiem i cebulą, podawaj z surówką lub jajkiem sadzonym i kefirem do popicia.
bajtek
luna
InesS
Po ugnieceniu ziemniaki są już gotowe do nałożenia na talerz i jedzenia. Gotuje się je przed wygnieceniem z mąką :)
(przed dosypaniem mąki należy ziemniaki odcedzić, zauważyłam właśnie, że nie napisałam tego w przepisie, ale to chyba oczywiste :))
luna
Ze ziemniaki ugotowane, to przeczytalam, ale pozniej dodajesz make ziemn. do nich i juz sa gotowe, nic nie trzeba wiecej robic.?
InesS
Tak, po dodaniu mąki i dokładnym wygnieceniu całości są już gotowe. Tylko nakładasz na talerz, dodajesz boczek, cebulkę i smacznego :)
evita0007
Sazanka
Pamplemousse