Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Prażony ser

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny ser prażony do frytek

Prażony  ser   Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Prażony ser

 

 

Sposób przygotowania:

Prażony ser
Ser morski pokroić w plastry o grubości ok 1-1,5 cm. Dwa plastry na osobę, ser jest bardzo syty, więc więcej nie da rady zjeść :-) Jajko roztrzepać na głębokim talerzu widelcem z dodatkiem soli i pieprzu. Na patelni rozgrzać olej. Plastry sera panierować najpierw w jajku, w bułce tartej, później jeszcze raz w jajku i jeszcze raz w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Taki prażony ser super smakuje z frytkami i ketchupem.
Prażony  ser
Prażony  ser
Prażony  ser
Prażony  ser