Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Precelki z ciasta ptysiowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Precelki z ciasta ptysiowego

Składniki:

Precelki z ciasta ptysiowego

 

 

Sposób przygotowania:

Precelki z ciasta ptysiowego
Wodę z masłem i szczyptą soli zagotować, wsypać mąkę i szybko wymieszać. Do przestudzonego ciasta gdy stanie się gładkie dodawać stopniowo po 1 jajku. ciągle ucierając. Następnie ciasto przełożyć do worka cukierniczego, i wyciskać formując małe precelki. Posypać płatkami migdałowymi. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 st około 15 minut.

Tagi:

jajko jajka