kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Precelki żydowskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Są świetne choć nie wiem skad ten przepis ma moja babcia :)

Precelki żydowskie

Składniki:

Precelki żydowskie

 

Sposób przygotowania:

Precelki żydowskie
Drożdże rozpuszczamy w wodzie, łączymy je z mąką i jajkiem.Topimy masło i dodajemy do masy.Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.Po tym czasie dzielimy na 8 kawałków, z każdego robimy wałeczek.Następnie splatamy ze soba po 2 wałeczki i wkładamy je do wrzącej wody.Kiedy wypłyną układamy je na nasmarowanej tłuszczem blasze i posypujemy solą. Pieczemy na złoto w temperaturze 200*C.Smacznego!

Tagi:

jajko jajka