Sposób przygotowania:
Prince-polo wg senninha
Biszkopt:
Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, budyń (lub kisiel), olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, (cały czas ubijać) i na koniec dwie łyżki wody i łyżkę kakao. Wymieszać i przelać na brytfankę. Piec ok 30 minut w temp. 180 st.
Ciasto bakaliowe:
Ubić pianę z białek razem z cukrem. Dodać rodzynki, kokos, orzechy, ciastko, mąkę krupczatkę z proszkiem. Wymieszać i upiec placek.
Masa:
Z mleka, cukru waniliowego i obu mąk ugotować budyń. Tj. odlać pół szklanki mleka - rozmieszać w nim mąki z cukrem. Resztę mleka zagotować. Dodać wymieszane składniki. Zagotować. Wystudzić.
Następnie utrzeć margarynę z cukrem pudrem. Dodać do tego budyń.
Biszkopt przekroić na połowę. Na pierwszą część dodać połowę masy, przykryć ciastem bakaliowym, na to wyłożyć resztę masy i przykryć biszkoptem. Polać polewą. SMACZNEGO!
Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, budyń (lub kisiel), olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, (cały czas ubijać) i na koniec dwie łyżki wody i łyżkę kakao. Wymieszać i przelać na brytfankę. Piec ok 30 minut w temp. 180 st.
Ciasto bakaliowe:
Ubić pianę z białek razem z cukrem. Dodać rodzynki, kokos, orzechy, ciastko, mąkę krupczatkę z proszkiem. Wymieszać i upiec placek.
Masa:
Z mleka, cukru waniliowego i obu mąk ugotować budyń. Tj. odlać pół szklanki mleka - rozmieszać w nim mąki z cukrem. Resztę mleka zagotować. Dodać wymieszane składniki. Zagotować. Wystudzić.
Następnie utrzeć margarynę z cukrem pudrem. Dodać do tego budyń.
Biszkopt przekroić na połowę. Na pierwszą część dodać połowę masy, przykryć ciastem bakaliowym, na to wyłożyć resztę masy i przykryć biszkoptem. Polać polewą. SMACZNEGO!