Sposób przygotowania:
Princessa
Z przepisu na ciasto I, oddzielić białka od żółtek.
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka, ciągle ubijając. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy i piec około 15-20 minut w temperaturze 180°C. Ostudzić.
Z przepisu na ciasto II, oddzielić żółtka od białek.
6 białek ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać pokrojone na drobno wafelki, orzechy włoskie i wiórki kokosowe. Wszystko razem wymieszać i wylać do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C. Ostudzić.
Z przepisu na krem, 6 żółtek ubić na parze, dodać cukier i nadal ubijać. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i dodawać stopniowo masę jajeczną, cały czas ucierając. Na upieczony i ostudzony biszkopt kakaowy wyłożyć krem, a następnie ciasto z wafelkami i lekko docisnąć.
Wierzch ciasta polać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem masła i mleka.
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka, ciągle ubijając. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy i piec około 15-20 minut w temperaturze 180°C. Ostudzić.
Z przepisu na ciasto II, oddzielić żółtka od białek.
6 białek ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać pokrojone na drobno wafelki, orzechy włoskie i wiórki kokosowe. Wszystko razem wymieszać i wylać do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C. Ostudzić.
Z przepisu na krem, 6 żółtek ubić na parze, dodać cukier i nadal ubijać. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i dodawać stopniowo masę jajeczną, cały czas ucierając. Na upieczony i ostudzony biszkopt kakaowy wyłożyć krem, a następnie ciasto z wafelkami i lekko docisnąć.
Wierzch ciasta polać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem masła i mleka.