Sposób przygotowania:
Prosta babeczka
Na początku w garnuszku zagotować mleko i odstawić do przestygnięcia. Następnie w misce utrzeć jajka z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i bułką tartą. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Formę na babkę wysmarować margaryną i oprószyć tartą bułką. Następnie wylać ciasto. Babkę piec 65 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu wyjąć babkę i z formą odstawić do wystygnięcia. Zimną babkę można polukrować, posypać cukrem pudrem lub oblać czekoladową polewą. Smacznego.
Formę na babkę wysmarować margaryną i oprószyć tartą bułką. Następnie wylać ciasto. Babkę piec 65 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu wyjąć babkę i z formą odstawić do wystygnięcia. Zimną babkę można polukrować, posypać cukrem pudrem lub oblać czekoladową polewą. Smacznego.