Sposób przygotowania:
Prosta, wilgotna babka marmurkowa
Oddzielamy białka od żółtek. Białka miksujemy z cukrem na puszystą masę.Następnie dodajemy po jednym żółtku i miksujemy. Dodajemy olej, wodę oraz przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Miksujemy, Do wyłożonej papierem do pieczenia formy na babkę lub wieniec, wlewamy połowę ciasta, a do drugiej połowy dodajemy rozgnieciony banan, łyżeczkę cynamonu, 3 łyżki kakao oraz łyżkę cukru pudru i mąki, dokładnie mieszamy. Powstałe ciemne ciasto wylewamy na jasne. Rozgrzewamy dobrze piekarnik, wstawiamy ciasto i pieczemy przez 40-50 minut w 180 stopniach - do suchego patyczka. Studzimy. Można posypać cukrem pudrem lub polukrować.
martinesa
Sarenka
O dzięki za dobry pomysł! Cieszę się, że smakowała - pozdrawiam :)