Sposób przygotowania:
Proste ciasto z masą śmietanowo-kakaową
CIASTO: Białka oddzielić od żółtek i ubić z cukrem na sztywną pianę,ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.Mąke,proszek do pieczenia i kakao przesiac przez sitko i delikatnie połączyć z ubitymi jajkami.Wylac na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 40min. w temp. 180*C.Ostudzić i przekroić na dwie części. MASA: Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody.Śmietanę wraz z kakao i cukrem zagotować (do połączenia sie wszystkich składników),ostudzić.Ostudzoną masę ubić ze śnieżką,dodać żelatynę. Pierwszą część ciasta smarujemy masą (trochę zostawiamy),przykrywamy drugą częścią ciasta i smarujemy cienko pozostawioną masą.(możemy posypać kokosem lub mielonymi orzechami)
Doro