dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

prosty gulasz wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gulasz należy podawać z kaszą, ryżem, makaronem lub z ziemniakami.

prosty gulasz wieprzowy

Składniki:

prosty gulasz wieprzowy

 

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej
  • mąka do otaczania mięsa
  • 1 cebula
  • sól, pieprz ziarnisty, liść laurowy,
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

prosty gulasz wieprzowy
Mięso pokroić w kostkę. Osolić i obtoczyć w mącę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na rumiano mięso. Następnie przekładamy je do garnka , dodajemy pokrojoną w krążki cebulę, podlać wodą tak aby woda lekko przykryła mięso i dusić do miękkości. Pod koniec gotowania przyprawiamy do smaku. Możemy zagęścić sos jeśli jest taka potrzeba mąką. Smacznego.