Sposób przygotowania:
Prosty keksik
Na początku żółtka oddzielić od białek.
Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę,dodając stopniowo ocet. Z białek ubić pianę, wyłożyć na żółtka, dodać mąkę, wanilię i bakalie.
Składniki delikatnie wymieszać mikserem na wolnych obrotach i wyłożyć do wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą formy.
Ciasto piec około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni.
Najlepiej przy użyciu suchego patyczka sprawdzać stan surowości ciasta.
Po wyjęciu cisto odstawiamy do wystygnięcia.
Zimne posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego.
Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę,dodając stopniowo ocet. Z białek ubić pianę, wyłożyć na żółtka, dodać mąkę, wanilię i bakalie.
Składniki delikatnie wymieszać mikserem na wolnych obrotach i wyłożyć do wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą formy.
Ciasto piec około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni.
Najlepiej przy użyciu suchego patyczka sprawdzać stan surowości ciasta.
Po wyjęciu cisto odstawiamy do wystygnięcia.
Zimne posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego.