Sposób przygotowania:
prosty przepis na rybę po grecku
Rybę doprawiamy obficie solą oraz pieprzem i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Dokładnie myjemy warzywa:marchew,pietruszkę i selera. Ucieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i szatkujemy na drobną kosteczkę. Wrzucamy ją na patelnię- musimy ją teraz zeszklić na odrobinie oliwy z oliwek. Następnie dodajemy utarte warzywa. Doprawiamy papryką w proszku oraz kilka liści laurowych i ziele angielskie i mieszamy wszystko razem na patelni. Wrzucamy pokrojone pomidory z puszki i wszystko mieszamy na wolnym ogniu przez około 15 minut. Rybkę obtaczamy w jajku a następnie w odrobinie mąki. Przysmażamy ją na patelni. Kiedy rybka już się wystudzi przekładamy do płaskiego naczynia warstwami rybę i warzywa. Gotowe :)