Wiola 1978

Wiola 1978

Kucharz
[Przepisów: 8]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Prowansalska zupa pomidorowa z waflami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pachnąca słońcem zupa prosto z Włoch

Prowansalska zupa pomidorowa z waflami

Składniki:

Prowansalska zupa pomidorowa z waflami

 

  • 2 puszki pomidorów Pellati
  • wafle ryżowe Good Food
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 czerwona papryka
  • 1 kulka mozzarelli
  • garść listków bazylii
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/2 papryczki chili
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Prowansalska zupa pomidorowa z waflami
Cebule i czosnek posiekać i podsmażyć na oliwie. Następnie dodać pokrojoną paprykę oraz chili i chwilę przesmażyć. Dodać pomidory i dusić ok. 30 min. Dorzucić posiekaną bazylię oraz oregano, zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Porcję przelać do miseczki. Wierzch posypać pokruszonym waflem oraz kawałkami mozzarelli, skropić oliwą. Całość można udekorować zieloną pietruszką.

Tagi:

pomidory