Sposób przygotowania:
Przebiegły naleśnik
Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajko, żółtka, cukier oraz wanilię. Mieszamy do połączenia składników i stopniowo dodajemy mąkę. Z przygotowanego ciasta smażymy cienkie naleśniki. Twaróg łączymy z cukrem i zmiksowanymi truskawkami. Smarujemy każdy naleśnik i zwijamy w rurkę. Układamy jeden obok drugiego w tortownicy o średnicy 21 cm. Jeden lub dwa dzielimy na mniejsze kawałki i wypełniamy puste miejsca tak, aby całe dno było zakryte. Budyń gotujemy na mleku z dodatkiem cukru i kakao. Kiedy wystygnie ucieramy go z margaryną. Musi mieć dużą zawartość tłuszczu bo inaczej krem się zważy, tak jak u mnie się stało, co nie zmieniło jednak jego smaku. Przekładamy krem do dekoratora i robimy dowolne wzorki na naleśnikach. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie. Do tężejącej dodajemy zmiksowane truskawki. Ostrożnie wylewamy truskawkowy mus na krem i wstawiamy do lodówki.
zbysiowa
sammakko
Mniam1
marietta
sammakko