Sposób przygotowania:
Tort naleśnikowy na zimno
Etap 1. Przygotowanie ciasta. Wymieszać składniki do ciasta ze sobą, pamiętając, aby mieszać na gęsto i stopniowo dolewać mleka, dodać szczyptę soli. Etap 2. Smażenie. Usmażyć cienkie naleśniki na patelni, starając się zachować ich okrągły kształt zarazem nie rozrywając ich podczas zmiany stron i zdejmowaniu z patelni. Etap 3. Przygotowanie. Kilka całych naleśników, kładąc jeden na drugim, przełożyć na zmianę różnymi przetworami oraz nutellą (w moim przypadku: nutella - dżem brzoskwiniowy - dżem śliwkowy - powidła wiśniowe). Etap 4. Wykrajanie. Za pomocą dwóch różnej wielkości szklanych naczyń o ostrej krawędzi (np. kieliszek i szklanka) wykroić z pozostałych naleśników kółka i kółeczka, które pozwolą nam na ułożenie dużej wieży oraz 22 małych wieżyczek. Etap 5. Układanie. Każde wykrojone kółeczko smarujemy na zmianę podobnie jak całe naleśniki układając najpierw pośrodku dużą wieżę z większych kółek oraz później nieregularnej wielkości wieżyczki z małych kółeczek. Etap 6. Dekoracja. Tuż przed podaniem, pomiędzy wieżyczkami, dekorujemy bitą śmietaną. Na wierzch dużej wieżyczki polewamy serek, a na nim układamy czekoladowe gwiazdki. Dwie wieżyczki na górze polewamy dodatkowo sosem tofi. Na koniec w każdą małą wieżyczkę wkładamy świeczkę. Etap 7. Podanie i degustacja. Zapalamy świeczki i biegniemy czym prędzej do Żony...wracamy...zapalamy ponownie świeczki, które zgasły i teraz idziemy troszeczkę wolniej, aby nie zgasły. Następnie budzimy Żonę słodkim 'Sto lat' i rozkoszujemy się jej pięknym, zaspanym uśmiechem, a na koniec degustacją tejże bomby kalorycznej ;) Smacznego!