marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Przekąska po amarykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przekąska idealna przed każdym daniem

Przekąska po amarykańsku

Składniki:

Przekąska po amarykańsku

 

  • bagietka
  • 150 g pokrojonej w cienkie plasterki wędliny (salami, polędwica)
  • 150 g pokrojonego w cienkie plasterki żółtego sera
  • 2 pomidory
  • kilka oliwek
  • strąk zielonej papryki
  • czerwona cebula
  • kilka listków sałaty
  • masło

Sposób przygotowania:

Przekąska po amarykańsku
Nasze przygotowanie przystawki zaczynamy od umycia sałaty i osączenia jej z wody. Pomidory umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, razem z cebulą pokroić w krążki. Bagietkę rozkroić wzdłuż. Posmarować obie części masłem. Obłożyć liściami sałaty, krążkami pomidora, papryki i cebuli. Na wierch ułożyć plasterki sera i wędliny. Przybrać oliwkami. Bagietkę przykryć wierzchnią częścią. Serdecznie zapraszam do przyrządzenia tej przystawki. Smacznego ; )