iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Przekąska Polska-Włochy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przekąska z kolorowego ryżu Polska-Włochy

Przekąska Polska-Włochy

Składniki:

Przekąska Polska-Włochy

 

 

Sposób przygotowania:

Przekąska Polska-Włochy
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu dzielimy go na 3 części. Do jednej dodajemy majonez można jeszcze doprawić sola i pieprzem jak ktoś lubi . Do drugiej dodajemy ketchup ostry albo łagodny zalezy od upodobania . Trzeci ryż jest szpinakowy . Szpinak podsmażamy na masełku na patelni ,doprawiamy sola pieprzem świeżo mielonym i wyciśniętym czosnkiem . Dodajemy ryż i jeszcze chwilę podsmażamy . Z ryżu układamy flagi . Salami kroimy w paseczki i układamy obok flagi.

Tagi:

ryż szpinak