Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Przekąski Edzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybka przekąska świetnie komponuje się z piwem ;)

Przekąski Edzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przekąski Edzi

 

Sposób przygotowania:

Przekąski Edzi
Pierś rozbijamy delikatnie. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanej oliwie. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i smażymy razem z cebulką. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Rozbita pierś posypujemy solą i pieprzem. Przesmażone pieczarki i cebulkę blendujemy, układamy na piersi i zawijamy. Smażymy na rozgrzanej oliwie, na wolnym ogniu z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe wyjmujemy deskę. Kiedy są całkowicie zimne kroimy na plasterki ok 1,5 cm, podajemy jako przekąskę.
Przekąski Edzi
Masę pieczarkową zawijamy w rozbite piersi
Przekąski Edzi
Przyprawione roladki kładziemy na rozgrzany olej
Przekąski Edzi
Roladki smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor
Przekąski Edzi
Usmażone rolady kładziemy na deskę do całkowitego wystygnięcia