Sposób przygotowania:
Przekładane ciasto snickers
Przygotowanie:
Ciasto: mleko,miód,cukier i margarynę podgrzać do całkowitego rozpuszczenia składników.Do ostudzonej masy dodać mąkę,proszek,sodę i jajka.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części.Piec każdą około 15-20 minut.Ostatnią część piec już z masą orzechową.
Masa orzechowa: Miód,cukier,margarynę rozpuścić,dodać orzechy.
Masa budyniowa: ugotować budyń na mleku.Ostudzić.Zmiksować masło,małymi porcjami dodawać budyń,doprawić sokiem z cytryny.Należy ułożyć ciasto wg kolejności.
Ciasto-masa kajmakowa-ciasto-dżem-masa budyniowa-ciasto z orzechami.
Ciasto: mleko,miód,cukier i margarynę podgrzać do całkowitego rozpuszczenia składników.Do ostudzonej masy dodać mąkę,proszek,sodę i jajka.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części.Piec każdą około 15-20 minut.Ostatnią część piec już z masą orzechową.
Masa orzechowa: Miód,cukier,margarynę rozpuścić,dodać orzechy.
Masa budyniowa: ugotować budyń na mleku.Ostudzić.Zmiksować masło,małymi porcjami dodawać budyń,doprawić sokiem z cytryny.Należy ułożyć ciasto wg kolejności.
Ciasto-masa kajmakowa-ciasto-dżem-masa budyniowa-ciasto z orzechami.