Sposób przygotowania:
Przekładaniec
Wykonanie:
1. Z podanych składników zagnieśc ciasto.
Podzielic na 2 części.Jedną częścią wylepic formę do
pieczenia.
2..Na ciasto wyłożyc dżem wiśniowy.
3.Ubic pianę z 4 białek z dodatkiem cukru i mąki ziemniaczanej i
wyłożyc na dżem wiśniowy.
4.Na ubitą pianę wykładamy 2 warstwę ciasta.
5.Wstawic do piekarnika i piec w temp.180 stopni przez 45 min.
6.Zagotowac mleko /płynne/ z dodatkiem masła i cukru
i następnie dodac mleko w proszku.Wyrobic na jednolitą
masę.
Upieczone ciasto posmarowac na wierzchu cienką warstwą
dżemu a następnie wyłożyc masę mleczną. Smacznego.
1. Z podanych składników zagnieśc ciasto.
Podzielic na 2 części.Jedną częścią wylepic formę do
pieczenia.
2..Na ciasto wyłożyc dżem wiśniowy.
3.Ubic pianę z 4 białek z dodatkiem cukru i mąki ziemniaczanej i
wyłożyc na dżem wiśniowy.
4.Na ubitą pianę wykładamy 2 warstwę ciasta.
5.Wstawic do piekarnika i piec w temp.180 stopni przez 45 min.
6.Zagotowac mleko /płynne/ z dodatkiem masła i cukru
i następnie dodac mleko w proszku.Wyrobic na jednolitą
masę.
Upieczone ciasto posmarowac na wierzchu cienką warstwą
dżemu a następnie wyłożyc masę mleczną. Smacznego.
misia53