Sposób przygotowania:
Przekładaniec do kawy
Jasny biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka umyć z cukrem na sztywno, dodać żółtka. Powoli dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i upiec. Ciemny biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i powoli wymieszać. Wylać na natłuszczoną blaszkę i upiec. Masa: Miękką margarynę utrzeć z cukrem powoli dodając ugotowany i przestudzony budyń. Można dodać kilka kropli olejku i wymieszać. Ciemny biszkopt pookrawać wokół i odkrojone kawałki rozkruszyć. Na ciemny biszkopt wyłożyć połowę masy, przykryć jasnym biszkoptem i resztą masy. Posypać pokruszonym ciastem.
marietta