Sposób przygotowania:
Truskawkowy przekładaniec
Oddzielany białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną. Dodajemy cukier i cukier waniliowy i ubijamy aż cukier się rozpuści. Następnie stopniową dodajemy po jednym żółtku. Na koniec dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na szeroko blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczmy ok 15- 20 minut w 180 stopniach. Upieczone studzimy i kroimy w wąskie równe pasy. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i studzimy. Śnieżki ubijamy z mlekiem. Dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy połowę pokrojonych w kostkę truskawek i delikatnie mieszamy. Biszkopt przekładamy kremem. Na wierzchu ciasta układamy pokrojone w plasterki truskawki. Schładzamy. Smacznego!