Sposób przygotowania:
Przekładaniec
Ciasto: Wszystkie składniki wymieszać, zagnieść, rozwałkować i rozłożyć na blaszce (26x21x6) wysmarowanej tłuszczem, bądź wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180*C ok. 20min. Wystudzić
Masa I: Masło utrzeć po czym stopniowo dodawać masę krówkową _ cały czas ucierając do uzyskania puszystej masy.
Miodowe ciasto nasączyć ponczem, pokryć dzemem z czarnej porzeczki, a następnie wyłożyć na niego masę krówkową. Całość pokryć nasączonymi w ponczu herbatnikami.
Masa II: Z mleka, cukru i budyniu ugotować budyń, wystudzić. Następnie utrzeć masło i dodać ostudzony budyń.Masę wyłożyć na herbatniki, po czym pokryć go kolejną warstwą namoczonych w ponczu herbatników.
Udekorować według uznania, np.: polewą z gorzkiej czekolady, bądź starkowaną czekoladą, jak na zdjęciu. Smacznego!!!
Masa I: Masło utrzeć po czym stopniowo dodawać masę krówkową _ cały czas ucierając do uzyskania puszystej masy.
Miodowe ciasto nasączyć ponczem, pokryć dzemem z czarnej porzeczki, a następnie wyłożyć na niego masę krówkową. Całość pokryć nasączonymi w ponczu herbatnikami.
Masa II: Z mleka, cukru i budyniu ugotować budyń, wystudzić. Następnie utrzeć masło i dodać ostudzony budyń.Masę wyłożyć na herbatniki, po czym pokryć go kolejną warstwą namoczonych w ponczu herbatników.
Udekorować według uznania, np.: polewą z gorzkiej czekolady, bądź starkowaną czekoladą, jak na zdjęciu. Smacznego!!!