Sposób przygotowania:
Krucho-serowy przekładaniec
Margarynę rozetrzeć z mąką i cukrem jak na kruszonkę, dodać jajka i zagnieść szybko ciasto które schłodzić w lodówce. Dużą blaszkę taką jak jest na wyposażeniu piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i rozwałkować na nim ciasto, następnie ciasto pociąć na cztery równe pasy na taką szerokość, aby po upieczeniu ciasto pasowało do szerokości i długości formy keksowej. Piec 10 minut w temp.200st, po upieczeniu wystudzić.Masa serowa: Śmietanę podgrzać razem z czekoladą do momentu jej rozpuszczenia, następnie wystudzić i schłodzić. Żelatynę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zimną śmietanę ubić na koniec połączyć ją z serkiem waniliowym i żelatyną, odstawić na kilka minut do lodówki, aby troszkę całość zgęstniała. Jeden pasek upieczonego i wystudzonego ciasta ułożyć na dnie wyłożonej papierem do pieczenia formie keksowej i na nim rozłożyć kilka łyżek masy serowej, kolejno układać ciasto i masę do wyczerpania się składników, ostatnią warstwą musi być masa serowa.Ciasto odstawić do lodówki na kilkanaście godzin do zastygnięcia i zmięknięcia ciasta. Po zastygnięciu ciasto dowolnie udekorować u mnie dekoracją są serduszka z galaretki i wiórki z mlecznej czekolady.
monikaT83