bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Przekładaniec mięsno-kapuściany

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Mielone nie nudne to przekładaniec z kapustą.

Przekładaniec mięsno-kapuściany Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Przekładaniec mięsno-kapuściany

 

  • 500g mięsa mielonego wp-woł
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka musztardy (ostrej)
  • łyżka keczupu (ostrego)
  • jajko
  • 6 pieczarek
  • natka pietruszki
  • łyżka przyprawy do Fajity
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • 5 liści kapusty młodej
  • sos do taco łagodny

Sposób przygotowania:

Przekładaniec mięsno-kapuściany
Liście kapusty obgotować przez 15 minut. Cebule, pieczarki i czosnek posiekać drobno. Do mięsa mielonego dodać z cebulę, czosnek, jajko, musztardę, keczup, przyprawę do fajity, bułkę tartą, posiekaną pietruszkę, pieczarki, sol i pierz. Wyrobić na jednolitą masę. Podłużną foremkę (keksówkę) posmarować odrobiną oleju, na dno położyć dwa liście kapusty, na to1/2 mięsa, posmarować sosem do taco, przykryć kapustą, znowu warstwa mięsa, na to sos, górę zakryć kapusta. ja na wierzch ułożyłam kilka pokrojonych pieczarek i skropiłam sosem do taco. Wszystko wstawić na 60 min do piekarnika nagrzanego do 180st.Sos do taco można oczywiście zastąpić sosem pomidorowym.
Przekładaniec mięsno-kapuściany
Kapusta i mięso mielone z przyprawą do fajity