Sposób przygotowania:
Przekładaniec mięsno-kapuściany
Liście kapusty obgotować przez 15 minut. Cebule, pieczarki i czosnek posiekać drobno. Do mięsa mielonego dodać z cebulę, czosnek, jajko, musztardę, keczup, przyprawę do fajity, bułkę tartą, posiekaną pietruszkę, pieczarki, sol i pierz. Wyrobić na jednolitą masę. Podłużną foremkę (keksówkę) posmarować odrobiną oleju, na dno położyć dwa liście kapusty, na to1/2 mięsa, posmarować sosem do taco, przykryć kapustą, znowu warstwa mięsa, na to sos, górę zakryć kapusta. ja na wierzch ułożyłam kilka pokrojonych pieczarek i skropiłam sosem do taco. Wszystko wstawić na 60 min do piekarnika nagrzanego do 180st.Sos do taco można oczywiście zastąpić sosem pomidorowym.
edytaha
marietta
bernika
myśle że napewno .