Sposób przygotowania:
Przekładaniec śmietanowo malinowy
Wykonanie biszkoptu: Ubijamy jaja z cukrem na puch ( powiększa nam się i powiększa , prawie biała pianka ) Przesiewamy maki z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mąkę do zmiksowanych jaj z cukrem i wlewamy masło ostudzone i rozpuszczone . Delikatnie mieszamy łyżką i przekładamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach . Wyjmujemy ostudzony biszkopt i kroimy go w poprzek .
Wykonanie masy śmietanowo mascarpone: Ubijamy śmietanę z cukrem na sztywno i dodajemy łyżką serek mascarpone. Miksujemy na jednolita masę. Smarujemy biszkopt masą przykładamy drugim biszkoptem , resztę masy idzie na wierzch. Do miski wlewamy maliny deserowe z owocami. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy agar mieszamy i podgrzewamy do rozpuszczenia ( jak dochodzi do gotowania to już jest rozpuszczony ). Dodajemy rozpuszczony agar z woda do m naszych malin deserowych i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
Kiedy nam już zaczyna tężeć przekładamy na nasz biszkopt z masa śmietanowo mascarpone. Ciasto jest lekkie wiosenne i bardzo smaczne. Zapraszam do wypróbowania przepisu .
Wykonanie masy śmietanowo mascarpone: Ubijamy śmietanę z cukrem na sztywno i dodajemy łyżką serek mascarpone. Miksujemy na jednolita masę. Smarujemy biszkopt masą przykładamy drugim biszkoptem , resztę masy idzie na wierzch. Do miski wlewamy maliny deserowe z owocami. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy agar mieszamy i podgrzewamy do rozpuszczenia ( jak dochodzi do gotowania to już jest rozpuszczony ). Dodajemy rozpuszczony agar z woda do m naszych malin deserowych i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
Kiedy nam już zaczyna tężeć przekładamy na nasz biszkopt z masa śmietanowo mascarpone. Ciasto jest lekkie wiosenne i bardzo smaczne. Zapraszam do wypróbowania przepisu .
Nina W.
lalunia
Naprawdę nie jest trudne do zrobienia :)