Sposób przygotowania:
Przekładany murzynek
Margaryne cukier wode i kakao razem rozpuścić i zagotować. Do ciepłej masy dodać:mąkę, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, żółtka.Dokładnie wymieszać, do ciasta dodać:pianę ubitą na sztywno. Przelać do wysmarowanej i wysypanej bułką formy. Piec ok 30 min w 180st. Do suchego patyczka. Chłodne przekroic na pół. Śmietanę ubijamy, dżem wcześniej wrzucamy do miski i mieszając dodajemy ubitą śmietanę. Wykładamy na połowe murzynka, przykrywamy druga połową. Można posypać pudrem lub polać polewą czekoladową (ja ją robię sama z połączenia śmietanki słodkiej, czekolady gorzkiej i odrobiny masła). Góre udekorowałam bialymi perełkami. Pyszne, łątwe i szybkie.
Babciagramolka
Sarenka
msewka
kinga
Natala1210
bernika
Edzia1977