Sposób przygotowania:
Przełożony piernik
1. 2 galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia,a następnie schładzamy do momentu aż zaczną tężeć. 2. W tym czasie ostudzony piernik przekrawamy na pół. Na spód wykładamy tężejącą galaretkę i do jej stężenia wkładamy ciasto do lodówki. 3. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wrzątku, przestudzamy. 4. Schłodzoną śmietanę ubijamy z 2 łyżkami cukru, pod koniec dodajemy żelatynę. 5. Masę śmietanową wykładamy na galaretkę (zostawiamy 3-4 łyżki(, przykrywamy drugą częścią ciasta. Pozostałą śmietanę miksujemy z odrobiną barwnika, po czym smarujemy nią wierzch ciasta. Schladzamy. 6. Czekoladę z dodatkiem 2 łyżek mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej i ozdabiamy nią zieloną śmietaną, po czym posypujemy perełkami.