Sposób przygotowania:
Przepiórki Eli w boczku faszerowane mięsemprzygotowanie przepiórek
Przepiórki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie mięsa
Plastry karkówki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie cebuli i czosnku
Cebulę i 3 ząbki czosnku obrać z łupinek i drobno posiekać.
przygotowanie farszu
Karkówkę zmielić przez sitko z dużymi oczkami,dodać cebulę,czosnek,przyprawę do grilla,paprykę,sól,pieprz do smaku i wymieszać.
przygotowanie przepiórek cd
Przygotowanym farszem mięsnym nadziać przepiórki.
przygotowanie przepiórek cd
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć przepiórki ze wszystkich stron.
przygotowanie boczku
Delikatnie rozdzielić plastry boczku.
przygotowanie przepiórek cd
Cebulę i 4 ząbki czosnku obrać. Cebulę drobno posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę. Obsmażone przepiórki owinąć plastrami boczku i obwiązać nićmi kuchennymi. Włożyć je na rozgrzany olej ze smażenia i obsmażyć ze wszystkich stron.
Do przepiórek dodać cebulę,czosnek,przyprawę do grilla,sól i pieprz do smaku.
Całość razem chwilę smażyć. Przepiórki podlać wodą i dusić do miękkości. Miękkie przepiórki wyjąć z sosu i delikatnie usunąć nici. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować. Przepiórki przekroić na pół i podawać. Smacznego!