Sposób przygotowania:
Pizza ze szpinakiem i jajkami przepiórki
Drożdże rozkruszyć wymieszać z niewielką ilością mąki, cukrem i ciepłą wodą, pozostawić aby wyrosły. Następnie dodać do drożdży resztę mąki1/2 łyżeczki soli oraz oliwę z oliwek.Wyrabiać cisto stopniowo dolewając letnią wodę (około 150 ml.) Ciasto zostawić do wyrośnięcia. Ponownie zagnieść ciasto i rozwałkować. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać śmietanę oraz sól i pieprz do smaku wymieszać. Masą posmarować ciasto. Szpinak podsmażyć około 1 minuty na maśle doprawić solą i pieprzem oraz gałką. Szpinak rozkładamy równomiernie na cieście z sosem. Zrobić wgłębienia i delikatnie wbić jajka przepiórcze. Piec w temp. 200 stopni przez 150 minut.Podawać na ciepło.