goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Przepiórki z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Z grzybami ... najsmaczniejsze :)

Przepiórki z grzybami

Składniki:

Przepiórki z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Przepiórki z grzybami
Sprawione tuszki myjemy, przekrajamy wzdłuż na połówki, Nacieramy przyprawami i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Pieczarki oczyszczamy, drobno kroimy, smażymy. Mieszamy je z bułką tartą, żółtkami oraz chrzanem, doprawiamy. Farszem napełniamy tuszki, związujemy nogi, obkładamy cienkimi plastrami słoniny i obwiązujemy nitką. Całość polewamy tłuszczem i pieczemy od czasu do czasu skrapiając wytworzonym sosem. Po upieczeniu zdejmujemy słoninę, rumienimy tuszki i przekrawamy na pół. Układamy je na półmisku. Wytworzony sos zaprawiamy śmietaną, dodajemy pokrojone w paseczki rydze i słoninę,Całość podduszamy, doprawiamy, polewamy tuszki i zapiekamy.